| Autor |
Wiadomo¶æ |
|
|
|
qamilka

Do³±czy³a: 21 Sty 2011 Posty: 4098 Sk±d: Wielka Brytania
|
Wys³any: 2011-09-14, 19:11
biustonosz do sukni ¶lubnej, zwyk³y czy wszyty?
|
|
Zastanawiam sie nad tym czy wszyc stanik w suknie czy nie? Z jednej strony mam dosc maly biust i boje se ze taki wszyty nie zbierze mi tak biustu jak normalny zalozony, ale nie wiem czy czasem sukienka nie zjedzie i nie bedzie go widac i czy wszyscie tonie jest strata pieniedzy? Bo na moj obwod 65 do przedzial cenowy 60-150zl...
Wiec pytanie do dziewczy njuz po slubie- jaka rozwiazalyscie sprawe stanika, byl zwykly, wszyty czy moze bez? No i na jakim biuscie oczywiscie? Jakie rozwiazanie polecacie?
A dla tych ktore sa przed slubem, jaki chcecie miec? Jakie funkcje musi dla was spelnic?
|
|
|
ula_jente

Do³±czy³a: 19 Sie 2006 Posty: 18013
|
Wys³any: 2011-09-14, 19:39
biustnisz do sukni slubnej, zwykly czy wszyty?
|
|
| qamilka napisa³/a: | | Wiec pytanie do dziewczy njuz po slubie- jaka rozwiazalyscie sprawe stanika, byl zwykly, wszyty czy moze bez? No i na jakim biuscie oczywiscie? Jakie rozwiazanie polecacie? |
Ja mia³am nie tyle wszyty stanik, co same miseczki - by³y oryginalnie w sukni, wiêc ju¿ nie musia³am siê tym martwiæ. Sprawdzi³o siê bardzo dobrze. A biust te¿ mam raczej ma³y.
My¶lê, ¿e du¿o zale¿y te¿ od kroju sukni. Czy dekolt jest taki, ¿e eksponuje biust, czy jest raczej zabudowana itd.
|
_________________ Fotografia portretowa i okoliczno¶ciowa - zapraszam!
"Na twoj± obco¶æ, na moj± inno¶æ, na dwie po³owy w jednej ³upinie - s³odki orzech twardy do zgryzienia - na nieustanne sob± zdziwienie, na gniew i krzywdê i przebaczenie wybieram Ciebie."
|
|
|
|
|
qamilka

|
Wys³any: 2011-09-14, 19:45
|
|
|
ula_jente, dekolt w serduszko wiec raczej eksponujacy biust...
|
|
|
ula_jente

Do³±czy³a: 19 Sie 2006 Posty: 18013
|
Wys³any: 2011-09-14, 19:51
|
|
qamilka, no to faktycznie wszyte miseczki mog± nie zebraæ biustu. Ja chyba zdecydowa³abym siê po prostu na dobrze dopasowany stanik, bez wszywania, mo¿e jedynie kilka poci±gniêæ ig³± w strategicznych miejscach, ¿eby siê nie wysun±³, a ¿eby ³atwo by³o odpruæ
|
_________________ Fotografia portretowa i okoliczno¶ciowa - zapraszam!
"Na twoj± obco¶æ, na moj± inno¶æ, na dwie po³owy w jednej ³upinie - s³odki orzech twardy do zgryzienia - na nieustanne sob± zdziwienie, na gniew i krzywdê i przebaczenie wybieram Ciebie."
|
|
|
|
|
Aneczka1987
zakochana :*
Do³±czy³a: 05 Wrz 2010 Posty: 1193 Sk±d: woj. mazowieckie
|
Wys³any: 2011-09-14, 21:22
|
|
|
qamilka, ja chcê taki dobry stanik z silikonowymi wstawkami ¿eby siê dobrze trzyma³... nie wybiorê opcji wszycia biustonosza bo mam ma³e piersi i obawiam siê ¿e taki wszyty stanik to mi nie zbierze ich wcale...
|
_________________ 26.05.2012
|
|
|
|
|
qamilka

|
Wys³any: 2011-09-14, 21:55
|
|
| Aneczka1987 napisa³/a: | | ja chcê taki dobry stanik z silikonowymi wstawkami ¿eby siê dobrze trzyma³... nie wybiorê opcji wszycia biustonosza bo mam ma³e piersi i obawiam siê ¿e taki wszyty stanik to mi nie zbierze ich wcale... | tylko z silikonowymi poduszeczkami raczej ciezko o bardotke i wlasnie nigdy moje biersi w bardotce dobrze nie wygladaly...
| ula_jente napisa³/a: | no to faktycznie wszyte miseczki mog± nie zebraæ biustu. Ja chyba zdecydowa³abym siê po prostu na dobrze dopasowany stanik, bez wszywania, mo¿e jedynie kilka poci±gniêæ ig³± w strategicznych miejscach, ¿eby siê nie wysun±³, a ¿eby ³atwo by³o odpruæ | chyba tez tak zrobie, na weselu siostry mialam takimi malymi agraweczkami przyczepione tylko nie bylo mi szkoda bo to stanik za 20zl byl ;p
dzieki za rady
|
|
|
Itzal
Bizneswomêka ;)

Do³±czy³a: 08 Pa¼ 2006 Posty: 15849
|
Wys³any: 2011-09-15, 08:52
|
|
Wypróbuj ten:
http://www.ewa-michalak.p...-Strapless.html
Polska geniuszka od biustonoszów go robi, do robienia efektownych dekoltów jedyny, i bardzo dobrze siê sprawdza na malych biustach
|
|
|
|
|
kasiulka91

Do³±czy³a: 02 Sty 2011 Posty: 1034
|
Wys³any: 2011-09-15, 09:31
Re: biustnisz do sukni slubnej, zwykly czy wszyty?
|
|
| qamilka napisa³/a: | Zastanawiam sie nad tym czy wszyc stanik w suknie czy nie? Z jednej strony mam dosc maly biust i boje se ze taki wszyty nie zbierze mi tak biustu jak normalny zalozony, ale nie wiem czy czasem sukienka nie zjedzie i nie bedzie go widac i czy wszyscie tonie jest strata pieniedzy? Bo na moj obwod 65 do przedzial cenowy 60-150zl...
Wiec pytanie do dziewczy njuz po slubie- jaka rozwiazalyscie sprawe stanika, byl zwykly, wszyty czy moze bez? No i na jakim biuscie oczywiscie? Jakie rozwiazanie polecacie?
A dla tych ktore sa przed slubem, jaki chcecie miec? Jakie funkcje musi dla was spelnic? |
tez sie nad tym zastanawiam, bo planowalam nie zakladac w ogole (bo w sukniach przewaznie maja wszyte) ale babka w salonie doradzila mi zeby kupic zwykla biala bardotke za 20z³ z sylikonem pod spodem ze duzo dziewczyn tak robi jest lux. ja mam taki stanik tylko czarny i wydaje mis ie ze to nie zda egazminu to te sylikonowe paski co maja trzymac go na miejscu wcale tak dobrze nie trzymaja... suknia ma szywny gorset wiec boje sie ze w tancu ten stanik by sie przesunal na wierzch....
[ Dodano: 2011-09-15, 09:32 ]
ewentualnie zastanawiam sie nad bardotka ale taka dluza ze konczy sie prawie w tali...
[ Dodano: 2011-09-15, 09:36 ]
uu wyglada dobrze z checia bym sie skusila ale troche boje sie zamawiac przez internet biustonoszy...
ale napewno ma lepsze paski sylikonowe niz ten moj za 20 z³
kusi mnie bardzo
[ Dodano: 2011-09-15, 09:45 ]
Itzal, narobilas mi checi na ten stanik!!! heheh chyba zamowie taki czarny na wyprobowanie, przyda mi sie akurat na wesele, bo idealnie bedzie pasowal do sukienki
|

|
|
|
|
|
Nataliii

Do³±czy³a: 21 Lip 2008 Posty: 11017
|
Wys³any: 2011-09-15, 10:25
|
|
Ja mia³am dekolt w serduszko. Te¿ mam ma³y biust. Stanika nie wszywa³am, kupi³am taki z triumpha, co¶ jak pokaza³a Itzal, ca³y od ¶rodka obszyty silikonem.
Sprawdzi³ siê, ale czasami mia³am wra¿enie, ze widaæ mi go z ty³u. To by³o jednak tylko wra¿enie, spowodowane tañcami
|
|
|
Aneczka1987
|
Wys³any: 2011-09-15, 10:41
|
|
Nataliii, a da³a by¶ jakiego¶ linka do tego Twojego stanika? je¶li jest on na stronie producenta?
|
|
|
|
|
|
Nataliii

|
Wys³any: 2011-09-15, 10:46
|
|
Aneczka1987, z tego co widzia³am to nie ma go w internecie, ale pamiêtam, ¿e w sklepie by³y 2 rodzaje tych z silikonem wiêc wielkiego wyboru nie ma
I oprócz tego s± staniki pod nazw± 'bielizna ¶lubna' (za s³owo ¶lubna dop³acasz 50 z³ ), ale o dziwo bez silikonu. Najlepiej przejd¼ siê do najbli¿szego triumpha i sama siê przekonasz
Dodam, ¿e mój kosztowa³ 130 z³, a wola³abym kupiæ od Ewy Michalak na dzieñ dzisiejszy.
|
|
|
Aneczka1987
|
Wys³any: 2011-09-15, 14:02
|
|
Nataliii, wiem niestety ¿e za s³owo ¶lubny siê dop³aca... u nas za tort z 36z³ zrobi³o siê 46z³ bo w³a¶nie ¶lubny... widzia³am te od Ewy Michalak ale wola³abym przymierzyæ a nie braæ w ciemno... muszê przej¶æ siê po sklepach z bielizn± u siebie w mie¶cie, ciekawa jestem co maj± do zaoferowania i jak to wygl±da cenowo
|
|
|
|
|
|
Nataliii

|
Wys³any: 2011-09-15, 14:08
|
|
Aneczka1987, z innych firm typu esotiq czy nipplex znajdziesz staniki z silikonem przy zapiêciu
Oblata³am ca³e miasto i tylko w Triumphie znalaz³am stanik z silikonem przy miseczkach. Musisz sobie poprzymierzaæ, na moim biu¶cie to by³a konieczno¶æ
|
|
|
Aneczka1987
|
Wys³any: 2011-09-15, 14:12
|
|
Nataliii, dziêkujê za informacje co¶ mi siê wydajê ¿e najwy¿szy czas zaj±æ siê tym szukaniem biustonosza bo pó¼niej to nie bêdê mia³a kiedy... a to pewnie nie bêdzie zbyt ³atwe ¿eby znale¼æ ten odpowiedni... a w grudniu idê ju¿ wybraæ sukniê wiêc przyda³o by siê ju¿ mieæ co¶ konkretnego
|
|
|
|
|
|
Lily Luna
Broken
Do³±czy³a: 21 Cze 2011 Posty: 2096
|
Wys³any: 2011-09-15, 14:46
|
|
| ula_jente napisa³/a: | qamilka napisa³/a:
Ja mia³am nie tyle wszyty stanik, co same miseczki - by³y oryginalnie w sukni, wiêc ju¿ nie musia³am siê tym martwiæ. Sprawdzi³o siê bardzo dobrze. | u mnie te¿, wiêc i na du¿e biusty jest to dobre rozwi±zanie
|
|
|
|
|
|