Autor Wiadomość

kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!

easy

Wysłany: 2011-12-17, 19:34    kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
szukam ludzi którzy moga cokolwiek sensownego powiedziec w temacie bezsenności.

chasia

Wysłany: 2011-12-17, 23:14    kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
nie wiem czy to co napiszę jest sensowne ale mam kłopoty ze snem :/
jest to bardzo uciążliwe i męczące na dłuższą metę. W nocy kręcę się na łóżku 3 godziny zanim zasnę, w dzień, jak to powiedział mój narzeczony " gdzie przycupnę tam śpię ", ciągle chodze niewyspana, zmęczona, przewrażliwiona, kiedyś brałam leki na wyciszenie, nie pamiętam jak się nazywały ale po nich było cudownie, spałam jak zabita, teraz znowu mam problem :/

qamilka

Wysłany: 2011-12-17, 23:41    kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
tez to mam, czasem nie moge zasnac 2-3 godziny a najkrocej zasypiam jakies 30-40 minut (zaawsze nastawiam muzyke na pol godziny i slysze jeszcze jak tv sie wylacza) a za to rano nie moge wstac i nigdy nie jestem wyspana ;( czasem to ze zbyt duzego zmeczenia, czasem z ego ze o wielu rzeczach mysle ktore mnie czekaja (slub itd i to emocje) ale czasem poprostu nie wiem czemu krece sie bez sensu...

no chyba ze autorowi chodzilo o taka bezsennosc ze wstaje sie w srodku nocy i nie moze spac to ja tak nie mam, jak juz zasne to spie

easy

Wysłany: 2011-12-18, 01:14    kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
ja mam troche dziwnie,bo wieczorem po pracy jestem padniety,oczy mi sie zamykaja....ale to tylko chwilowe,ten kryzys przechodzi i o spaniu mowy nie ma,dopiero nad ranem jako tako usypiam ale wtedy juz trzeba do pracy wstawac :olaboga: probowalem roznych metod,diet...staralem sie nie denerwowac....nie wiem co to moze byc,lekarz powiedzial ze to stres i z nim zwiazane własnie kłopoty ze snem

minutka

Wysłany: 2011-12-29, 10:02    kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
Cytat:
probowalem roznych metod,diet...staralem sie nie denerwowac....nie wiem co to moze byc,lekarz powiedzial ze to stres
może jakieś delikatne leki uspokajające, ziołowe, dostępne w aptece bez recepty. Farmaceuta coś doradzi. Mnie pomogły g:okulary

Douwe

Wysłany: 2011-12-30, 13:49    kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
szklanka ciepłego mleka przed snem, zapach lawendy w pokoju, relaksująca muzyka... a tak poza tym to zdrowa dieta też może zdziałać cuda. najlepiej odstawić napoje gazowane, energy drinki, kawę, słodycze itp.

Escherichia

Wysłany: 2011-12-30, 14:20    kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
Kup melatoninę :) i po problemie :)

6/8 nie ma lipy... :D

easy

Wysłany: 2012-01-01, 17:03    kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
słuchajcie stare sposoby "babci" sa ok ale nie w przypadku np zaawansowanej nerwicy,bardzo powazna sprawa i nie jest tak ze psycho uzalezniaja,jezeli dobierze sie lek odpowiednio do organizmu,lek jest bezpieczny

alisse

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-01-02, 15:33    Re: kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
easy napisał/a:
słuchajcie stare sposoby "babci" sa ok ale nie w przypadku np zaawansowanej nerwicy,bardzo powazna sprawa i nie jest tak ze psycho uzalezniaja,jezeli dobierze sie lek odpowiednio do organizmu,lek jest bezpieczny
moze warto zaczerpnac pomocy specjalisty,przy zaawansowanej nerwicy sam sobie nie poradzisz...

easy

Wysłany: 2012-01-02, 20:37    kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
tak to prawda...teraz probuje w różnych zródlach...jest mase str. na których sa dobrzy specjaliści

alisse

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-01-02, 20:39    Re: kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
easy napisał/a:
tak to prawda...teraz probuje w różnych zródlach...jest mase str. na których sa dobrzy specjaliści
musisz podac wiecej informacji,mozna nie moc zasnac z wielu powodow i niekoniecznie jest potrzeba pomoc specjalisty

kapsel77

Wysłany: 2012-01-02, 21:50    kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
jeśli ktoś ma kłopoty ze snem powinien nie spać w ciągu dnia i trzymać tak długo aż w końcu zachce mu sie spać i dopiero potem iść i najlepiej wstawać ciagle o tej samej porze

easy

Wysłany: 2012-01-02, 22:23    kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
kapsel77 spoko zgadzam sie,ale ja pracuje 12 godz.przy dwoch zmianach nie takie proste..:) trzeba by bylo caly ustrój zmienic...:)pewnie fajnie byloby zrezygnowac pracy i zajac sie soba ..niestety trzeba sobie radzic z zyciem,z dniem powszednim.. :zdziw:

magdusia8705

Wysłany: 2012-01-09, 00:10    kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
Cytat:
ja mam troche dziwnie,bo wieczorem po pracy jestem padniety,oczy mi sie zamykaja....ale to tylko chwilowe,ten kryzys przechodzi i o spaniu mowy nie ma,dopiero nad ranem jako tako usypiam ale wtedy juz trzeba do pracy wstawac

też mam ten problem ostatnio :-/
Przychodzę z pracy padnięta, ale o spaniu nie ma mowy.
Ostatnio zasypiam koło 3 nad ranem, a gdy mam wstać wcześniej niż 9 :!: :!: :!: to jest horror. Wyglądam jak zombie :olaboga:

HH 6/40 (112 min) :) od 7.05.

Ophelia

Wysłany: 2012-01-09, 13:06    kto z was ma problemy z bezsennościa?????? pomocy!!!!
Od jakiegoś czasu mam problemy ze snem, pomimo tego, że jestem bardzo zmęczona to śpię po 1- 2 godziny albo wcale, ale zaczęłam pić napar z dziurawca- ponoć pomaga w stanach depresyjnych, przy kłopotach z zasypianiem, biorę też ziołowe leki uspokajające/ nasenne. Tego dziurawca trzeba pić regularnie, ja widzę już lekką poprawę i mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej. Dobrze jest też porządnie przewietrzyć pokój, wziąć kąpiel z dodatkiem jakiegoś olejku lawendowego

Odpowiedz do tematu