| Autor |
Wiadomość |
|
|
|
kwiatuszek22

|
Wysłany: 2008-11-22, 16:50
JAK UZYSKAĆ PIĘKNY BLOND???
|
|
WITAJCIE
ZACZNĘ OD TEGO, ŻE MAM WŁOSKI KOLORU JASNOBRĄZOWEGO I AKTUALNIE MAM ZROBIONE PASEMKA BLOND. CHCIAŁABYM ZAFARBOWAĆ CAŁE WŁOSY NA BLOND, ALE BARDZO CIĘŻKO SIĘ ROZJAŚNIAJĄ. DODAM JESZCZE, ŻE CHCIAŁABYM UZYSKAĆ PIĘKNY ODCIEŃ, KTÓRY NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z ŻÓŁCIĄ . PROSZĘ DORADŹCIE COŚ KOCHANE FORUMOWICZKI
|
|
|
|
|
ula_jente

|
Wysłany: 2008-11-22, 16:59
|
|
|
Najprościej - iść do dobrego fryzjera. Rozjaśniania z brązu na blond nie radziłam próbować w domu.
|
_________________ Fotografia portretowa i rodzinna
"Na twoją obcość, na moją inność, na dwie połowy w jednej łupinie - słodki orzech twardy do zgryzienia - na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew i krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie."
|
|
|
|
|
kwiatuszek22

|
Wysłany: 2008-11-22, 17:08
|
|
|
MOJE WŁOSKI NIE SĄ AŻ TAK CIEMNE. TO TAKI KOLOR "MYSI", CIEMNY BLOND. MYŚLICIE, ŻE WIZYTA U FRYZJERA JEST NIEZBĘDNA?
|
|
|
|
|
Anula22.12

|
Wysłany: 2008-11-22, 18:17
|
|
ja również z natury mam dość ciemne włosy ale dziś mam blond i polecam iść do fryzjera bo w domu nie jesteś w stanie zrobić blond nie wyjdzie tak jak u fryzjera próbowałam więc wiem, te farby co są u fryzjera są mocniejsze niż sklepowe więc mocniej zostaną wyjaśnione i nie będzie niespodzianki że będą żółte
naprawdę polecam udać się do fryzjera najlepiej sprawdzonego
|
|
|
himera2
|
Wysłany: 2009-01-14, 11:51
|
|
|
ja czytałam ostatnio o sposobie z cytryną. może to być w sumie ciekawy sposb rozjaśniania
|
|
|
|
|
połówka

|
Wysłany: 2009-01-14, 13:39
|
|
ja mam w zimę kolor mysi a w lato słońce rozjaśnia mi na słomkowy kolor, najlepszym sposobem na ładny blond jest płukanie po każdym myciu głowy zaparzonym rumiankiem, to działa ale trzeba mieć zacięcie, mnie go brakuje niestety i po kilku myciach zapominam
|
|
|
NoVica

|
Wysłany: 2009-01-15, 10:09
|
|
hello moje drogie jestem ciemną blondynka, a mój niezawodny, sprawdzony sposób na piękny odcień blond to rozjaśniacz w sprayu firmy Joanna, kosztuje ok. 10 zl ale naprawdę działa !!!! zapach trochę mi nie odpowiada…. Ale czego się nie robi, żeby być piękną pozdrawiam was !!!!
|
_________________ umysł ludzki jest niezmierzony…. dlatego właśnie tak fascynujący…moją pasją jest psychologia i wszystko co z nią związane,
|
|
|
|
|
Sfenka

|
Wysłany: 2009-01-15, 12:26
|
|
bardzo ciężko jest uzyskać taki ładny blond kiedyś koleżanka, która ma taki sam kolor włosów naturalny jak mój (ciemny blond) poleciła mi farbę do włosów Garniera (nie pamiętam dokładnie jaki to był odcień, ale w każdym razie bardzo jasny blond). Rezultat był taki że mi wyszedł okropny zółto-jajeczny, a u niej wygląda ślicznie ;/
|
|
|
|
|
sliwa31
|
Wysłany: 2009-01-22, 17:34
|
|
W przypadku diametralnej zmiany najlepiej poradzić się fryzjera. Natychmiastowy skok z brązu do platyny z tego, co wiem jest niemożliwy, rada:
1.MĘŻCZYŹNI WOLĄ BLONDYNKI;)
2. BLONDYNKI UZYWAJĄ SREBRNYCH PŁUKANEK I SZAMPONÓW DO WŁOSÓW(NP. WELLA)
3 TAKIE PŁUKANKI NAJLEPIEJ TRZYMAĆ KILKA MINUT NA WŁOSACH
4 PLATYNOWA FARBA BARDZO NISZCY WŁOSY
5JESLI NIE CHCESZ MIEĆ ŻÓŁTYCH KOSMYKÓW, RZUC PALENIE!
A teraz to już sama zdecyduj czy jestes gotowa na takie poswiecenie żeby być blondi. Dodam jeszcze,że po dwóch latach zmagańz płowym odcieniem, mam na włosach śliwkę;)
|
_________________ młoda mama jest wyczerpana;)
|
|
|
|
|
pawianek
|
Wysłany: 2009-02-05, 13:05
|
|
witam,
ja bym proponowała robić co jakiś czas (nawet co 2 tygodnie) pasemka rozjaśniaczem z wodą z wysokim procentem, powyżej 10%. To ci zagwarantuje biały odcień, ale też odbije się na zdrowiu włosa. I myj szamponem dla blondynek, fajny jest szampon z Joanny, kosztuje koło 13 zł i jest używany w zakładach. Starczy Ci go na długo bo jest go chyba 400ml, o ile dobrze pamiętam.
Dobry też jest z Kallosa, ale ciężko go dostać i jest mniejszy. Co do płukanek to niestety ciężko zrobić odpowiedni roztwór i możesz chodzić fioletowa
Jak już większość włosów będzie blond, to używaj farb z formułą rozjaśniającą, wydaje mi się że mniej niszczą włosy. Ja malowałam Garnierem (superjasny popielaty blond, odc 111) i kolorek naprawde był piękny odradzam revlona
|
|
|
|
|
Corolla86

|
Wysłany: 2009-02-23, 22:18
|
|
pawianek też używam garniera tego samego co Ty tj. superjasny popielany blond ale muszę powiedzieć że kolor z czasem płowieje, zmywa się, utlenia i włosy nie są już takie ładne jak zaraz po farbowaniu... praktycznie po miesiącu włosy są już zupełnie inne...ale każdy ma inne włosy i przez to każdemu inaczej wychodzi
Od ok. roku farbuje włosy sama zazwyczaj garnierem albo joanna. nie stać mnie w tej chwili na fryzjera, choć wiem że oni mają tam profesjonalne farby których kolor dłużej się trzyma i raczej wychodzi tak jak chcemy tj. bez większych niespodzianek. także jeśli ktoś planuje radykalną zmianę, przejście z ciemnych na blond itp zdecydowanie odradzam samemu...lepiej odłożyć trochę kasy i pójść do fryzjera niż babrać się samemu... i potem mieć na głowie Bóg wie co i wielki płacz...
swoją drogą używał ktoś L'Oreal Feria Preference "bardzo jasny beżowo -perłowy blond" nr 92 ?:) zastanawiam się nad nim od dłuższego czasu...
|
|
|
Joanna_21

|
Wysłany: 2009-02-28, 01:10
|
|
|
Proponowałabym Ci zejście do blondu pasemkami. Jeżeli nie chcesz mieć żółtego, ani w ogóle ciepłego odcienia blondu, to raczej nie porywaj się na jednorazowe rozjaśnienie. Jeżeli masz kolor ciemny blond to szybko i "bezboleśnie" dojdziesz do blondu pasemkami, wystarczy je zrobić ok. 3 razy. Z ciemniejszych tj. jasny brąz i wyżej, nawet dekoloryzacją u fryzjera nie uzyska się zimnego odcienia blond z tego co się orientuję.
|
_________________ And it's hard to dance with a devil on your back
So shake him off
|
|
|
|
|
Emma88

|
Wysłany: 2009-03-09, 22:43
|
|
Najlepiej nie kombinować, odżałować parę złotych więcej i iść do dobrego fryzjera ja wspominam moje próby farbowania włosów tragicznie zamiast blondu miałam najpierw takie jakieś hmmm sorki za słowo ale sikowate, a potem rudawe. Poszłam do salonu, zapłaciłam i w końcu miałam normalny blond - efekt o jakim marzyłam
|
|
|
Trica

|
Wysłany: 2009-03-21, 13:00
|
|
| połówka napisał/a: | | ja mam w zimę kolor mysi a w lato słońce rozjaśnia mi na słomkowy kolor, najlepszym sposobem na ładny blond jest płukanie po każdym myciu głowy zaparzonym rumiankiem, to działa ale trzeba mieć zacięcie, mnie go brakuje niestety i po kilku myciach zapominam | dziewczyny nie myjcie wlosow rumiankiem faktycznie ma wlasciwosci rozjasniajace ale wlosy mozna powiedziedzie pecznieja po nich i utrudniaja poteme jaki kolwiek zabieg fryzjerski
|
_________________ TricA
|
|
|
|
|
100krootka

|
Wysłany: 2009-03-21, 13:49
Re: JAK UZYSKAĆ PIĘKNY BLOND???
|
|
| Emma88 napisał/a: | w końcu miałam normalny blond - efekt o jakim marzyłam | pokaż tj ten blond jaki Ci wyszedł i jaki to jest idealny dla Ciebie? ja mam naturalne jasny- blond i nigdy nie farbowałam, ale zawsze w zimie mam ciemniejsze a latem jaśnieją same, a ze chciałabym mieć jasne ciagle to noszę się z zamiarem farbowania... ale sie boję że wyjdzie gorzej- niz te moje
|
|
|
|
|
|