Autor Wiadomość

Brak motywacji

BLANIA

Wysłany: 2012-01-19, 22:40    Brak motywacji
acznę od tego że niedawno urodziłam drugie dziecko po ciąży wróciłam do swojej wagi ale na krótko wkrótce zaczęłam tyćwsumie bez konkretnej przyczyny waga idzie w góre z tygodnia na tydzień ...mam 170 cm i waż 71 kg próbowałam diety ale ten ciągły głód był nie do zniesienia wiczyć nie lubie i nie mam pomys lu na jakieś ciekawe ćwiczenia ale patrzeć na siebie też nie moge.Najgorse jest to że nigdy wcześniej nie miałam problemów z wagą zawsze byłam szczupła 56 kg to był maks.Od czego zacząć przt małej ilsci czasu i ograniczonych środkach finansowych{wiem że środki na odchudzanie tanie nie są}

jadzia1820001

Wysłany: 2012-01-19, 22:57   
Hej:-))) Ja też miałam problemy z moją wagą , otóż rok temu ważyłam dokładnie ok 74 kg przy wzroście ok 166 , aż powiedziałam koniec tego schudnę. I udało się po trzech miesiącach "diety" zgubiłam ok 15 kg. Nie wydawałam kupę kasy na jakieś srodki na odchudzanie bo to nie działa, musisz w głowie sobie powiedzieć chcę schudnąć no i być konsekwentna bardzo ! Ja piłam ok 1,5 l wody dziennie, herbatę czerwoną, zieloną , jadłam 5 małych posiłków co 3 h , zapewniam że nie byłam głodna, może piewrsze dni są trudne ale poźniej żołądek się kurczy i już tak głód nie doskwiera . To co jadłam zapisywałam w zeszycie oraz moją wagę , ważyłam się co tydzień i zapisywałam wszystko!!!

WeselneZaplecze

Wysłany: 2012-02-06, 12:39   
Przestaw się na picie wody niegazowanej zamiast pić napoje gazowane i ogólnie staraj się jeść zdrowsze rzeczy i nie podjadać między posiłkami. Ostatni posiłek najlepiej jeść do godziny 18. Wystarczy odrobina chęci i motywacji ;-) Powodzenia i nie poddawaj się!

Isabel
Z mężem od 16.10.2004

Wysłany: 2012-02-06, 12:43    Brak motywacji
WeselneZaplecze napisał/a:
statni posiłek najlepiej jeść do godziny 18.
a jak ktoś chodzi o 2 w nocy spać albo pracuje do 23? albo jeszcze do domu przynosi pracę?

Nie wiem skąd ta brednia się wzięła? chyba dla osób które żyją z zegarkiem 7 wstaję, pracuję, i o 18 jem kolację o 21 idę spać.

Pracujemy do 16 więc o 17 obiad i o 18 kolacja? :lol:

Powino się ostatni posiłek zjeść tak 2-3 godziny przed snem. Kolację starać się robić z małą ilością węglowodanów.

gaguska

Wysłany: 2012-02-06, 17:19    Brak motywacji
Isabel masz racje na ja przykład wracam do domu przed połnocą i pierwsze co lodówka:D

wiktorynka

Wysłany: 2012-02-07, 11:21    Brak motywacji
sposobow jest wiele, najlepiej zmienic tryb zycia delikatnie - jak slodzisz kawe to przestan, jak slodzisz cokolwiek innego to tez przestan i nie uzupelniaj cukrow w inny sposob.
wiecej cwiczen - moze spacerek codziennie i ostatni posilek zminimalizowac do minimum ( jakies owoce, cos lekkiego)
z czasem bedziesz widziala efekty

Escherichia

Wysłany: 2012-02-07, 12:33    Brak motywacji
Proszę.. motywacja :)

6/8 nie ma lipy... :D

violcia83

Wysłany: 2012-02-24, 12:00    Brak motywacji
Polecam czerwoną i zieloną herbatkę

konky

Wysłany: 2012-03-14, 13:18   
Trzeba mieć program treningowy i się go trzymać, bo samo postanowienie schudnięcia to za mało. Poszukaj na YouTube albo znajdź jakieś rozpiski trenerów, ja ćwiczę wg programu na 8 tygodni: http://www.youtube.com/us...w?feature=watch

Odpowiedz do tematu