Autor Wiadomo¶æ

Zdrowe s³odycze

Olesienika

Do³±czy³: 20 Lis 2011
Ostrze¿eñ:
 2/3/6
Wys³any: 2011-12-09, 13:04    Zdrowe s³odycze
Cze¶æ dziewczyny

Uwielbiam s³odko¶ci wszelkiego rodzaju, ale jem ich tak strasznie du¿o, du¿o, du¿o ! muszê je ograniczyæ, ale to jest jak na³óg, dzi¶ zjem tylko batonika to jutro 3 czekolady :567: staram siê zastêpowaæ s³odycze owocami, ale i tak mnie ci±gnie strasznie !!! ma kto¶ taki k³opot, jak ja? co z tym zrobiæ ?

Kawoszka

Do³±czy³: 11 Gru 2011
Ostrze¿eñ:
 2/3/6
Wys³any: 2011-12-11, 12:59    Co¶ do kawy
Cze¶æ

Do kawy musi byæ co¶ s³odkiego inaczej siê nie da, ale je¶li to nie maj± byæ tucz±ce batoniki to mo¿e owsianki [reklama usuniêta], ma³o cukru a du¿o b³onnika :) a do kawy mo¿e s³odzik zamiast cukru ?

Moni¶

Do³±czy³a: 12 Sty 2008
Sk±d: £ód¼
Wys³any: 2011-12-11, 13:21    Zdrowe s³odycze
Olesienika, jest bardzo du¿o produktów bez cukru, s± zdrowe musli, jogurty.
Musisz siê nauczyæ wybieraæ skoro nie potrafisz zrezygnowaæ.
Mo¿esz poddac siê terapii je¶li czujesz ¿e jeste¶ uzale¿niona od s³odyczy i sama sobie z tym nie dasz rady, a bardzo by¶ chcia³a :)

Necia
6 lat razem:)

Do³±czy³a: 25 Cze 2007
Wys³any: 2011-12-11, 18:21    Zdrowe s³odycze
Kawoszka, Olesienika, mo¿e najpierw wizyta u psychiatry i zamiast s³odzika jakie¶ leki, bo rozmowy z sob± samym to normalnym zjawiskiem nie s± :roll:

AILATAN.ka

Do³±czy³a: 30 Maj 2011
Wys³any: 2011-12-13, 17:22    Zdrowe s³odycze
Necia, :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Gunia.a

Do³±czy³a: 17 Sie 2009
Wys³any: 2011-12-14, 20:55    Zdrowe s³odycze
Necia, to od nadmiaru cukru ;) :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Necia
6 lat razem:)

Do³±czy³a: 25 Cze 2007
Wys³any: 2011-12-14, 21:53    Zdrowe s³odycze
:-)

dwojaczka

Do³±czy³a: 10 Sie 2011
Sk±d: Czêstochowa
Wys³any: 2011-12-24, 11:02    Zdrowe s³odycze
tak mnie ci±gnie strasznie !!! ma kto¶ taki k³opot, jak ja? co z tym zrobiæ ?

Ja mam to samo,uwielbiam s³odycze,potrafiê zje¶æ 6 prince-polo,popchaæ to jeszcze cha³w±,a ci±gle mówiê sobie,¿e tylko dzisiaj.Po prostu mamy za s³ab± wolê i jeszcze mniejsz± wyobra¼niê.Jak takie jedzenie i czym siê mo¿e skoñczyæ dobrze wiemy.Normalnie musimy siê ostro wzi±æ za siebie i postanowiæ,¿e po ¶wiêtach koñczymy ze s³odko¶ciami.Ja dotrzymam obietnicy.Nie wiem jak Ty.Ale spróbuj,zamiast w³a¶nie s³odyczy,pogry¼æ sobie np.bez cukrowego sucharka,lub kup sobie takie pieczywo chrupkie lekkie .Pa!.

Douwe

Do³±czy³: 10 Gru 2011
Wys³any: 2011-12-28, 11:10    Zdrowe s³odycze
Je¶li to jest kwestia zdrowotno¶ci s³odyczy to polecam pieczenie w domu. A dla pe³ni efektu najlepiej wybieraæ takie przepisy, gdzie zamiast mas³a w sk³adzie jest olej rzepakowy - zawsze to lepiej dla serca i... wagi :)

TwojaFanaberia

Do³±czy³: 06 Maj 2012
Wys³any: 2012-05-11, 10:11    Re: Zdrowe s³odycze
Olesienika napisa³/a:
Cze¶æ dziewczyny

Uwielbiam s³odko¶ci wszelkiego rodzaju, ale jem ich tak strasznie du¿o, du¿o, du¿o ! muszê je ograniczyæ, ale to jest jak na³óg, dzi¶ zjem tylko batonika to jutro 3 czekolady :567: staram siê zastêpowaæ s³odycze owocami, ale i tak mnie ci±gnie strasznie !!! ma kto¶ taki k³opot, jak ja? co z tym zrobiæ ?

Zdrowsze zamienniki to bardzo dobry pomys³. Zamiast s³odyczy ¶wie¿e owoce, winogrona, jab³ka, truskawki oraz suszone owoce, rodzynki, ¶liwki, morele. S± s³odkie, ale o wiele zdrowsze, plus zapobiegaj± zaparciom.Musisz byæ wytrwa³a, za³o¿yæ sobie cel, na przyk³ad s³odycze spo¿ywaæ tylko jeden raz w tygodniu. je¶li nie mo¿esz siê powstrzymaæ to wybieraj domowe s³odycze, ciasta, babeczki z dodatkiem br±zowego cukru.

sorrow

Do³±czy³: 07 Sie 2007
Wys³any: 2012-05-14, 17:06    Zdrowe s³odycze
TwojaFanaberia napisa³/a:
babeczki z dodatkiem br±zowego cukru.

Po co powielasz te idiotyczne mity o br±zowym cukrze? Prawie nie ró¿ni siê od bia³ego.

Moni¶

Do³±czy³a: 12 Sty 2008
Sk±d: £ód¼
Wys³any: 2012-05-14, 18:27    Zdrowe s³odycze
Mo¿e kole¿anka nie wie ¿e ten z³y cukier tez mo¿e byæ br±zowy i ¿e nie zalezy to od koloru tylko procesu produkcji ;)

Polecam artyku³ tym co nie wiedz± co i jak z tymi cukrami: http://biokurier.pl/compo...erafinowany-bio

a w skrócie, zdrowszy cukier to ten nierafinowany i nie zawsze bêdzie to ten br±zowy ;)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: