czym smarujecie kanapki?

napisał/a: Dreamgirl 2007-04-20 19:59
witajcie mam takie pytanie:
czym smarujecie kanapki: masłem , margaryną a może czymś innym?
moje ulubione smarowidła to masło orzechowe - ale ono kaloryczne jest, margaryna flora - dobry smak i mało cholesterolu, czasami też zwyczajnie maczam pieczywo o oliwie z oliwek

a Wy???
napisał/a: Kaira86 2007-04-20 20:03
przeważnie smaruję masełkiem Extra,w wyjątkowych okolicznościach margaryną Ramą
Dreamgirl napisal(a):moje ulubione smarowidła to masło orzechowe

ooooo to jest to co tygryski lubią najbardziej a najlepsze masło orzechowe jadłam w Anglii ale takie smakołyki wolę łyżeczką zajadać a nie z chlebem
napisał/a: Patka2 2007-04-21 06:19
Ja smaruję albo zwykłym prawdziwym masłem albo margaryną roślinną.
napisał/a: Kinia 2007-04-21 08:38
Ja wolę masłem, ale czasem też smaruję margaryną
napisał/a: Anetka1 2007-04-21 08:39
A ja nie lubię ani masła ani margaryny, więc np pod szyneczkę kanapki smaruję serkiem topionym.
napisał/a: Klusia 2007-04-21 09:55
ja natomiast smaruję masełkiem extra albo masełkiem osełkowym (jest lekko słonawe) :)
od czasu do czasu lubię smarowidła roślinne, albo Manuela ;)
napisał/a: Madziulka1 2007-04-21 12:03
a mnie jest obojetnie czy maslem czy margaryna byle by tylko kanapka byla smaczna :)
napisał/a: samsam 2007-04-21 12:10
A ja nie smaruję pieczywa w ogóle. Ten nawyk pozostał mi jeszcze z czasów manii zdrowego odżywiania
A mężusiowi smaruję kanapki Ramą. To według mnie najlepsza margaryna.
napisał/a: iwa2 2007-04-21 13:48
my w domu używamy margaryny ale nie mam pojęcia jak się nazywa a do kuchni nie chce mi się iść
wolę jednak masło a najbardziej na gorącym chlebku
napisał/a: Anula22.12 2007-04-21 15:46
ja smaruje maslem i zarowno margaryna chyba ze robie kolacje dla siebie i Miska sniadanie to smaruje maslem (nie lubi margaryny)
napisał/a: dark_salve 2007-04-21 15:51
A ja jak zwykle jest odmieńcem - ogólnie rodzice i ja smarujemy masłem bądź margaryną... to zależy od dnia kto na co ma smak... ale do pracy np nigdy nie smaruję ani jednym ani drugim kanapek... tylko polewam jedna połowę keczupem, zlepiam dwie części, otwieram, nakładam ser i wędlinę. Z keczupem jest pychota i się nie rozpływa w ciepłym tak jak masło czy margaryna. Czasami pasta z tuńczyka bądź makreli (dostępne w sklepach spożywczych w tubkach, cena ok 7-10zł). A tak poza tym zdarza mi się od czasu do czasu posmarować serkiem topionym lub np sosem czosnkowym z Winiar bądź chrzanowym.
napisał/a: marionette 2007-04-21 17:24
ramą lub masłem osełkowym.