Makaron z koprem włoskim i rukolą

napisał/a: meskakuchnia 2014-02-19 09:49
Przepis dla dwóch osób.

Składniki:

1 bulwa kopru włoskiego
300g makaronu
50g rukoli
2 łyżki śmietany 35%
1 ząbki czosnku
skórka z ½ cytryny
oliwa z oliwek
parmezan
sól
pieprz

Przepis Kulinarny:
Pokrój koper włoski wzdłuż na cienkie paski wycinając twardy rdzeń oraz pokrój bardzo drobno czosnek.

Postaw patelnię na niewielki ogień, dodaj łyżkę oliwy oraz wrzuć przygotowany koper włoski i czosnek.

W tym samym czasie wstaw garnek z osoloną wodą i ugotuj makaron.

Gdy do ugotowania makaronu pozostało 2 minuty dodaj do kopru włoskiego śmietanę, oraz połowę rukoli.

Wymieszaj wszystko, spróbuj i dopraw solą oraz pieprzem.

Odcedzony makaron przenieś na talerze i dodaj przygotowany sos z koprem włoskim.

Przed podaniem posyp danie startą skórką z cytryny oraz startym parmezanem.

http://www.meskakuchnia.com/przepisy-kulinarne/dania-glowne/makaron-koper-wloski-rukola
napisał/a: iwana 2014-02-20 15:35
dość proste i na pewno smaczne, w sam raz by urozmaicić zwykłe spaghetti