Autor Wiadomo¶æ

Wyrozumia³o¶æ, wyrozumia³o¶æ- co to znaczy?

kwiatlotosu
Go¶æ
  Wys³any: 2009-11-24, 17:34    Wyrozumia³o¶æ, wyrozumia³o¶æ- co to znaczy?
Gdzie¶ widzia³am podobny temat, ale teraz go znale¼æ nie mogê a mam do Was pytanie.

Jak wygl±da wyrozumia³a kobieta, czym dla mê¿czyzn jest wyrozumia³o¶æ i jak powinna siê ona objawiaæ? Mój facet ci±gle powtarza, ¿e muszê byæ bardziej dla niego wyrozumia³a, a mi wydaje siê, ¿e jestem a¿ za nadto! :-?
Wypowiadajcie siê ;-)

Inon

Do³±czy³: 13 Cze 2009
Wys³any: 2009-11-25, 12:26   
Bardzo wiele zale¿y od subiektywnej definicji wyrozumia³o¶ci. Wielu facetów stara siê pod przykrywk± tego s³owa ukryæ swoje przesadne, a nawet nieakceptowalne zachowania. Wyrozumia³o¶æ najogólniej to takie zachowanie wobec innych, które dalekie jest od os±dzania, napastliwo¶ci, krytykanctwa, braku tolerancji dla b³êdów itp. Jednak w s³owie nie ma okre¶lenia granic tego terminu - a przecie¿ wyrozumia³o¶æ musi mieæ (jak wszystko) swoje granice. Trudno odnie¶æ siê bardziej konkretnie do tematu nie wiedz±c, jakie zachowania Twojego mê¿czyzny zas³uguj± wg niego na wiêksz± wyrozumia³o¶æ z Twojej strony. We wszystkim trzeba zachowaæ umiar, ot co.

Monini
Crazy... :D

Do³±czy³a: 24 Lip 2008
Wys³any: 2009-11-25, 12:30    Wyrozumia³o¶æ, wyrozumia³o¶æ- co to znaczy?
kwiatlotosu, mo¿e bêdzie ³atwiej co¶ poradzic jak przytoczysz w jakich sytuacjach co¶ mu siê nie podoba.
Ja na przyk³ad wiem, ¿e nie jestem wyrozumia³a :-P wiele kobiet pozwala facetowi i¶æ z kolegami na piwko, ja nie ;-) ale to dlatego, ¿e nie mam ja z kim pój¶æ, równouprawnienie musi byæ i w ogóle jest wiele sytuacji, na które wiele osób pozwala, ja-nie, ale to chyba kwestia dogadania :-)

kwiatlotosu
Go¶æ
Wys³any: 2009-11-25, 16:36    Wyrozumia³o¶æ, wyrozumia³o¶æ- co to znaczy?
Chodzi o sytuacje z ¿ycia codziennego, np.wkurza mnie jak mnie nie informuje gdzie wychodzi, jak siê rzadziej odzywa w ci±gu dnia ni¿ zwykle bo ma jakie¶ tam za³atwienia czy wyjazdy, ¿e po¶wiêca mi zbyt ma³o czasu,bo ma pracê...itp, itd. Czepiam siê o to, ¿e nie odpisa³ mi na smsa, albo odpisa³ po d³ugim czasie, ¿e nie napisa³ mi np:"Hej Kochanie" tylko zwyk³e "Hej" itp.On ci±gle mi powtarza, ¿e jestem zbyt ma³o wyrozumia³a :-/
Teraz od jakiego¶ czasu uczê siê tej wyrozumia³o¶ci (cokolwiek ona oznacza wed³ug niego) i nawet nie¼le mi to wychodzi :509: A gdy ju¿ czujê, ¿e jestem na granicy, biorê g³êboki oddech, pijê meliskê i trochê przechodzi :-P
Jestem po prostu ciekawa czego mê¿czyzni oczekuj± od swoich partnerek? W jakim sensie tej WYROZUMIA£O¦CI oczekujecie :?:

bolczyk

Do³±czy³: 08 Gru 2009
Wys³any: 2009-12-14, 15:38    Wyrozumia³o¶æ, wyrozumia³o¶æ- co to znaczy?
wyrozumia³o¶æ polega szczególnie na tym aby i kobieta i mê¿czyzna zrozumieli swoje natury ogólnie natury kobiet i mê¿czyzn. To sa dwa inne ¶wiaty. Polecam ksi±¿ke pt: "MʯCZY¯NI S¡ Z MARSA , KOBIETY Z WENUS" AUTOR: JOHN GRAY

Plasterek

Do³±czy³: 22 Gru 2009
Sk±d: Ca³a Polska / Kraków
Wys³any: 2009-12-28, 15:47   
Witam:)

Musisz zapamiêtaæ - mê¿czy¼ni to nadal w g³êbi serca dzieci - u jednych uwidacznia siê to bardziej u innych mniej. Jednak podej¶cie do nich powinno byæ podobne. Mianowicie mê¿czy¼ni ci±gle, za pomoc± swoich zachowañ, sprawdzaj± swoje mo¿liwo¶ci (dlatego tak czêsto siê mówi, ¿e wychowywaæ mê¿czyznê nale¿y z samego pocz±tku). Zatem, je¶li mê¿czy¼nie pozwolisz na co¶ bez powodu, ot tak - nastêpnym razem bêdzie trudniej, by powiedzieæ 'nie'. Równie¿ jak z dzieckiem - je¶li co¶ Ci siê nie podoba, co¶ uwa¿asz za 'nie-tak-jak-byæ-powinno' - musisz dochodziæ swoich racji mocnymi i rzeczywistymi argumentami ('bo tak' nie wystarczy).

Ca³ego wywodu w jednym wpisie nie zawre, niech dyskusja siê toczy:) Ale w skrócie:
- rozmawiajcie czego oczekujecie od siebie nawzajem i dlaczego (nie dyskutujcie o tym co Wam siê nie podoba - takie dyskusje s± dobre, ale im jest ich wiêcej, tym gorzej siê dzieje w zwi±zku)
- rozmawiajcie ze swoimi najbli¿szymi czy ich zdaniem Wy nie przekraczacie pewnej linii (i pro¶cie ich by byli szczerzy) - czêsto my sami nie widzimy, ¿e robimy co¶ ¼le. Z regu³y trzecia osoba, jest w stanie szybciej wychwyciæ te nie¶cis³o¶ci.
- ustalajcie zasady, które jednak powinny byæ dowodem szacunku i mi³o¶ci, a nie papierkiem podpisanym przez obie strony.

Z mojej strony:
- wyj¶cie na piwo ze znajomymi jest jak najbardziej w porz±dku - ka¿dy ma przecie¿ swoje ¿ycie - jednak musi to byæ spotkanie ze wzglêdu na chêæ zobaczenia siê ze znajomymi, a nie ucieczka od problemów, stresu rodzinnego, oderwania siê od rzeczywisto¶ci. Przyk³ad, mój znajomy, w ka¿dy czwartek umawia siê ze znajomymi z pracy na wspóln± posiadówkê przy piwie i bilardzie.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: