Autor Wiadomość

Lo dla doroslych ? Ostatni rok, jak sie przygotowac do matur

madfrog2

Wysłany: 2012-02-09, 11:34    Lo dla doroslych ? Ostatni rok, jak sie przygotowac do matur
Witam, moja sytuacja wyglada tak, kiedys zakliczykem tylko 2 lata Technikum Informatycznego,
Minelo poltora roku od tego czasu, teraz chce dokonczyc nauke w LO dla doroslych bo nie ma innego wyjscia a mysle o swojej przyszlosci powaznie.
Ale nie wiem jak tam jest z zajeciami i ogolnie jak sie przygotowac do matury ?
Sama szkola nie starczy to wiem, trzeba sie uczyc, ale jak ? Korepetycje jakies czy co ? Kursy ?

Nie wiem i boje sie o to bo z matma mi cienko szlo w technikum i 2 mialem, czasem ledwie 2..

Kurde zalezy mi na tym i chcialbym sie uczyc, ale boje sie zawale mature, a bardzo chcialbym isc na studia..

Co radzicie, moze jakies podpowiedzi jak uczyc sie w takiej szkole ? Albo czy juz zaczac sie uczyc do matury za rok ? Albo chodzic na korepetycje ? Sam nie wiem co mam robic... ;/

qamilka

Wysłany: 2012-02-11, 15:40    Lo dla doroslych ? Ostatni rok, jak sie przygotowac do matur
madfrog2, ja mialam tak 2 lta technikum i rok LO dla doroslych z tym ze internetowego czyli zdjazdy 2 razy w roku i mature zdalam bez problemu a nawet twierdze ze w takiej szkole nauczylam sie wiecej niz w zwyklej bo tam trzeba miec checi by sie czegos nauczyc i samozaparcie a takze material jest okrojony i ucza cie w sumie tylko tego co jesty na maturze. wazne zebys rozumial to co jest na lekcjach a jak nie rozumial to siedzial i szukal po necie tak dlugo az zrozumiesz, ja tak mialam z matma, a z polskiego to juz mozesz zaczac ssobie opracowywac ktorkie streszcvxzenia lektur- zapisywac w zeszycie streszczenie po swojemu jeszcvze krocej no i mozesz kupic repetytoria do robienia w domu. a jak bedziesz wiedzial ze ci ciezko to wtedy korepetycje

madfrog2

Wysłany: 2012-02-11, 16:35    Lo dla doroslych ? Ostatni rok, jak sie przygotowac do matur
Aha no ruzmiem, mowisz ze bym sobie poradzil jak bym chcial ? Naprawde matma to u mnie porazka. A chcialbym zdac ta mature

Odpowiedz do tematu