Autor Wiadomość

Rodzina nie akceptuje narzeczonego

Migrena

Wysłany: 2012-01-20, 09:57    Rodzina nie akceptuje narzeczonego
Witajcie,
mam spory problem. Otóż jestem bardzo długo z moim narzeczonym, przez pewien czas nawet mieszkaliśmy ze sobą, było raz lepiej raz gorzej, ale i tak go kocham :) Problem w tym że nasze rodziny się nie tolerują. Wyniknęło to z pewnych faktów, jednakże nie będę tego zgłębiać bo to bardzo skomplikowane. Jego rodzice o mnie nie chcą słyszeć, tak samo jak moi on nim. Ciągle słyszę tylko że sobie życie zniszczę przez niego. Jeśli weżmiemy ślub to nie przekroczą progu naszego domu itp itp... Co ja mam w takim wypadku zrobić? Bo to trochę wygląda tak jakbym musiała wybierać między rodziną a ukochanym.

aneczka98

Wysłany: 2012-01-20, 11:39    Rodzina nie akceptuje narzeczonego
Migrena napisał/a:
Bo to trochę wygląda tak jakbym musiała wybierać między rodziną a ukochanym.
to nie tylko tak wygląda, ale z tego ci napisałaś wynika, że tak właśnie jest. Skoro Wasze rodziny aż tak się nie trawią, to musiało zajsć między nimi coś bardzo poważnego. A Twój narzeczony jak znosi tą sytuację. Obydwoje jak to znosicie? Pewnie jak się spotykacie to są wyrzuty ze strony waszych rodzin. Nigdy nie byłam w takiej sytuacji, więc trudno mi radzić cokolwiek. Moze spróbujecie porozmawiać na spokojnie ze swoimi rodzinami?

Nie wystarczy pokochać, trzeba jeszcze umieć wziąć tę miłość w ręce i przenieść ją przez całe życie...

wiktorynka

Wysłany: 2012-01-20, 12:35    Rodzina nie akceptuje narzeczonego
Wszystko zalerzy od powodow. Nawet jesli sa skomplikowane to opisz je dokladnie, bedziemy znali lepiej sytuacje i bedziemy w stanie udzielic lepszej rady.

prom

Wysłany: 2012-01-20, 14:47   
to wyglada jak romeo i julia :P zapewne wyjdzie tak ze po prostu ty nie podobala s sie jego rodzicom i na odwrot :) chyba ze cos przeskrobaliście ale powiem szczerze to ni rodzice ukladaja wam zycie tylko wy sdobie sami :)

poranna

Wysłany: 2012-01-21, 17:41   
Jednej rzeczy tu nie rozumiem, rozumiem życie z rodziną w pokoju, ale przecież jest to wasze życie i liczy się wasze szczęście to wy decydujecie o swoim losie. Myślę że jeżeli weźmiecie ślub, to w końcu się do was przekonają szczególnie jeżeli sprawicie im wnuka/wnuczkę ;)

prom

Wysłany: 2012-01-22, 10:45   
duzo osob niestety tak nie podchodzi, nie ktorzy nie umieja darowac nie ktorych spraw a potem dziecko bedzie na tym tracic, nie jest to latwa historia ani droga.
teraz najwanziejsze jest to czy wy sie kochacie i czy tego na pewno chcecie.
jak sie kiedys rozstaniecie to dopiero rodzice wejda wam na glowe

poranna

Wysłany: 2012-01-22, 11:54    Rodzina nie akceptuje narzeczonego
Dziecko traci dopiero w momencie kłótni rodziców, problem by nastąpił dopiero gdy rodzice zaczęli by krytykować wasz sposób wychowania malucha, ale naprawdę myślę że zmienili by zdania co do was gdyby zobaczyli wnuka

qamilka

Wysłany: 2012-01-22, 23:36    Rodzina nie akceptuje narzeczonego
Migrena, hmm ja mialam tak a w sumie nadal mam ale juz w mniejszym stopniu a raczej nie ja tylko Moja mama do mojego W. i to w sumie bezpowodowe ;on nie jest dobrym kandydatem bo nie ma dobrej szkoly' czy 'bylismy za mlodzi jak sie zaczelismy spotykac' ale my mamy to gdzies, owszem nie jest to mile i wogole ale po 4 latach zwiazku wspolnym meszkaniu razem i za 3 miesiace slubu moja mama zaczyna myslec ciut inaczej, juz np zyczenia noworoczne jak skladala to sie poprawila i powiedziala zycze WAM, mysle ze wszystko przyjdzie z czasem jesli rodzice zobacza ze jest wam razem dobrze, ze traktujecie sie powaznie i nic waszego zwiazku nie rozdzieli i dbacie o siebie kochacie sie to z czasem sie do tego przyzwyczaja tak jak moja mama od powiedzenia 'o boze ale dzieci beda glupie...' powoli widzi ze nie tylko studia zapewniaja dobra prace i nie tylko wyksztalcenie (na ktore nie kazdy moze sobie pozwolic) mowia o czlowieku i o jego charakterze, milosci, opiekunczosci

prom

Wysłany: 2012-01-23, 21:51   
tylko ze popelnicie jeden blad i zacznie sie wszytsko na nowo. to jest to ze rodzicom w glowie uklada sie na chwile ale i tak swoje w glebi duszy mysla

wszytsko zalezy od was pamietaj ze rodzice nie beda wiecznie zyc wiec kiedys bedzie spokoj :)

jadzia1820001

Wysłany: 2012-01-24, 00:15    Rodzina nie akceptuje narzeczonego
Zgadzam się w 100% z qamilka, potrzeba czasu i wszystko się ułoży :)

prom

Wysłany: 2012-01-26, 19:02   
no i jak do autora ulozylo sie cos poprawily jakies stousnki???

Odpowiedz do tematu